Informatie voor deelnemers/tieners

 

Het laatste jaar van de middelbare school is een spannende tijd. Je moet belangrijke beslissingen nemen over de toekomst. Er gaat waarschijnlijk veel veranderen, zoals het ontmoeten van nieuwe mensen en het uit het oog verliezen van bestaande vrienden. Misschien ga je daarnaast op kamers wonen.

Er zijn verschillende manieren waarop je met deze aankomende veranderingen om kunt gaan. Sommigen hebben last van deze veranderingen, terwijl anderen er juist plezier in hebben.

De Rijksuniversiteit Groningen is hier een wetenschappelijk onderzoek naar gestart. Wij willen graag meer weten over hoe jij je voelt en hoe jij je gedraagt. We zijn vooral ge√Įnteresseerd in hoe je omgaat met klasgenoten, docenten, vrienden, familie en andere personen. Zowel in positieve (bv het krijgen van een compliment) en negatieve (bv gepest worden) situaties.

Elke leerling die meewerkt aan het onderzoek vragen we aan het begin van het komende schooljaar (2017/2018) een korte online vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst gaat over hoe je omgaat met anderen, maar ook over hoe je je voelt. Natuurlijk is de vragenlijst te allen tijde vrijwillig en worden jouw gegevens vertrouwelijk behandeld.

Op basis van de vragenlijst wordt een deel van de leerlingen gevraagd om op een later tijdstip meer specifieke informatie over hun dagelijkse omgang met anderen te geven. Wanneer je volledig meewerkt aan het onderzoek ontvang je een tegemoetkoming.

Het onderzoek is goedgekeurd door de Ethische Commissie Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen (onderzoekscode 16266-O).

 

Lijkt je het leuk om hieraan mee te werken?

Dan schrijf je in via het contact formulier!