Informatie voor deelnemers/tieners

 

De puberteit is een spannende tijd, vaak verbonden met veranderingen. Er komen meer of nieuwe vrienden bij, je wilt graag meer eigene beslissingen nemen, het einde van je middelbare schooltijd komt dichterbij, etc.

Er zijn verschillende manieren waarop je met deze veranderingen om kunt gaan. Sommigen hebben last van deze veranderingen, terwijl anderen er juist plezier in hebben.

De Rijksuniversiteit Groningen is hier een wetenschappelijk onderzoek naar gestart. Wij willen graag meer weten over hoe jij je voelt en hoe jij je gedraagt. We zijn vooral geïnteresseerd in hoe je omgaat met klasgenoten, docenten, vrienden, familie en andere personen. Zowel in positieve (bv het krijgen van een compliment) en negatieve (bv gepest worden) situaties.

Voor het huidige onderzoek gebruiken we Virtual Reality (VR) om meer te weten te komen over hoe tieners met én zonder pestervaringen omgaan met anderen.

Je kunt jezelf inschrijven en je zal dan binnenkort een email krijgen waar we je vragen om een korte online vragenlijst in te vullen. Sommige deelnemers worden dan uitgenodigd om naar ons VR lab te komen om aan de Virtual Reality studie deel te nemen. Deze zal ongeveer 2-3 uur duren. Jouw gegevens en antwoorden op de vragenlijst en tijdens de VR studie worden natuurlijk vertrouwelijk behandeld! Voor je tijd zal je een financiële vergoeding krijgen.